Treasures

Kan het nog sneller, energieker en absurder? Vast en zeker. In de circus- en variététraditie gaan acts van vader op zoon en de schatkamer van de familie Ashton is nog bomvol. Een explosieve cocktail van slapstick, magie, acrobatiek, rock&roll en variété. Gloednieuwe ideeën maar ook oude familierecepten die door de vier broers nieuw leven worden ingeblazen. Meer dan ooit zoeken Pepijn, Pim, Joost en Friso de grenzen van het theater én hun fysieke mogelijkheden op. Als publiek wordt u getrakteerd op het beste wat de Ashton Brothers te bieden hebben.

Charlatans, a medicine show

Met een adembenemend mengsel van variété, revue, slapstick, circusacrobatiek en kleinkunst brengen de Ashtons een ode aan onsterfelijke charlatans als Houdini en Buffalo Bill en de reizende kwakzalvers die in het Wilde Westen hun wonderolie met circuskunsten aan de man probeerden te brengen. Cowboys, acrobaten en rolstoelen vormen een vanzelfsprekende combinatie in deze absurdistische wereld.

Charlatans ging op 17 maart 2008 in première in het oude Luxor theater Rotterdam. Net als de twee voorafgaande shows wordt ook deze voorstelling geregisseerd door Peter de Baan en is Peter de Jong (de Maxi van Mini & Maxi) hun coach. De show is een ongekend succes in binnen en buitenland. Alle Nederlandse landelijke dagbladen geven het een vijf sterren recensie. In de zomer van 2010 tourt de show langs Zuid Europese steden als Barcelona en Cannes.

Ballyhoo!

De tweede show van de Ashton Brothers getiteld Ballyhoo! was van 2003 tot 2007 in de theaters te zien. Ruim 275.000 toeschouwers en 300 voorstellingen in o.a. Nederland, Zwitserland, België, Slovenië, Engeland en Canada. Een totale triomf dus.

Geen titel is overigens ooit zo vaak verschillend uitgesproken als Ballyhoo! Belie hoe, baalie-hö en zelfs baaalie whow hebben we in de loop der jaren voorbij horen komen waarbij het oorspronkelijke uitroepteken werd vervangen door een vraagteken. De juiste uitspraak weten we inmiddels zelf ook niet meer, wel de betekenis: “A lot of noise and activity, often with no real purpose”. Ach ja, het hield ons van de straat zullen we maar zeggen.

Tragiek van de Onderman

In 2002 maken de Ashton Brothers hun eerste avondvullende theatershow, getiteld: Tragiek van de onderman. Deze voorstelling gaat begin 2003 in De Kleine Komedie te Amsterdam in première en maakt de pers kennis met het moordende tempo van de Ashtons. De romantiek van het circus, Jackass, slapstick, dampende funk, absurde komedie en cabaret worden voor het eerst schijnbaar moeiteloos tot één geheel gesmeed. Met lyrische recensies tot gevolg. “De Ashton Brothers horen bij de top” (Het Parool), “Ze gaan het helemaal maken in het theater” (De Volkskrant).

Tragiek zoals de show in het kort is gaan heten is het begin van een creatieve samenwerking van Team Ashton Brothers die tot op de dag voortduurt.